The Tre Ver

Country: Singapore
Type: Residential
Location: Blk 60, 62, 64, 66, 68, 70, 72, 74 and 76 Potong Pasir Ave 1
Tenure: 99 years commencing on 27 March 2018
TOP Year: August 2022
Units: 729
Bedrooms:1-Bedroom (484 – 506 sqft), 159 units
2-Bedroom (614 – 797 sqft), 381 units
3-Bedroom (990 – 1098 sqft), 162 units
4-Bedroom (1324 – 1367 sqft), 27 units
Developer: UVD (PROJECTS) PTE. LTD.

 

 

Why The Tre Ver?

THE TRE VER will be an unique tropical riverfront living with multiple tiers of landscaped decks, pools and gardens. The development overlooks Kallang River and is an integral component in the rejuvenation of the Kallang River Masterplan by URA. Organised to fit within the irregular-shaped plot, the development comprises of 729-units distributed across 5 tall blocks and 4 short blocks, above a 2 storey landscaped carpark podium.

The configuration and orientation of 5 tall blocks and 4 short blocks is designed to maximize river views. The design capitalizes the river and existing line of raintrees as a 200m long frontage and extends the blues and greens seamlessly into and up the development as a series of gardens, terraces, courtyards, pools and waterfalls, creating multiple amenity points in varying scales and characters.

Overall, THE TRE VER is a building-as-garden with a variety of common spaces to promote vibrant communities, sustainable living and a distinctive home.

The development is connected by 3 key amenity layers – Raintree Valley (2nd floor), Village Plaza (3rd floor) and Sky Loft (8th floor), providing amenities and gardens at the residents’ doorstep.

The Raintree Valley is 200m long deck that is sensitively designed around the existing raintrees to string together a series of adventure nodes, nature pavilions and gathering spaces. The activities are set against the backdrop of the landscaped contoured podium with water cascades, under the continuous raintree canopy and overlooking the river.

The Village Plaza is a series of 3 water courtyards designed around the concepts of Sanctuary, Plaza and Gallery. The Sanctuary is an intimately-scaled pool with jacuzzi and lounge; The Plaza is an open space with a 50m lap pool, flanked by activity islands and water play; The Gallery is anchored by the clubhouse overlooking water gardens, with a dramatic waterfall to the main drop-off at 2nd floor.

The Sky Loft offers residents an elevated community environment. Double-volume spaces are carved out at the tall blocks to create sheltered lounge corners for fitness, play and interaction. 4 dining pavilions are nestled within fragrant and fruit gardens, encouraging bonding and wellness.

The residential blocks continue the greenery vertically. The short blocks are designed with tiered contours planted with flowering and colourful shrubs and trees. The tall blocks contrast as orthogonal forms with sky gardens on every
storey terminating both ends of the cross ventilated lift lobby.

Please contact us now to express your interest so you get to know any new information that comes out firsthand. 

 

Location

Connectivity

Approximately 700m to Potong Pasir MRT. Shuttle bus service will be provided to the residents free of charge to Potong Pasir MRT station and the upcoming The Woodleigh Mall for a period of 1 year, commencing within 6 months from TOP.

 

Center map
Get Directions

 

Site Plan

 

Floor Plan

 

Get the floor plans and site plan now. Just contact us as an expression of interest please and we will send you the floor plans and other relevant details, or book your private viewing VIP appointment at The Tre Ver showflat. Thank you.



error: Content is protected !!